Отзвукът от ареста на общинския съветник от БСП  Бенчо Бенчев,

...
Отзвукът от ареста на общинския съветник от БСП  Бенчо Бенчев,
Коментари Харесай

Има ли черна каса БСП и кой ходи на гости на Бенчо Бенчев?

Отзвукът от ареста на общинския консултант от БСП  Бенчо Бенчев, който беше арестуван дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, малко по малко прераства в политически скандал, в който удари си разменят Българска социалистическа партия и ГЕРБ. След като стана ясно, че Бенчев е спонсорирал предизборни акции на Левицата, от ГЕРБ желаеха през днешния ден прокуратурата да проверява дали има черна каса в Българска социалистическа партия.

Самият Бенчев не изключи такава опция в телефонно изявление за bTV.„ Да, спонсорирал съм с пари. Много повече от това, което се приказва. Щом не могат да кажат тъкмо какъв брой съм дал, значи има черна каса ”, разяснява той.

Вчера Българска социалистическа партия разгласи, че снема политическо доверие от Бенчев. Впоследствие обаче се появиха самопризнания, че предприемачът общински консултант в Бургас е подкрепял финансово акции на политическата групировка и даже, че е взел участие съответно и в президентската акция на Румен Радев.

" Всички наши деятели са взели участие в акцията на президента, щом е общински консултант от Българска социалистическа партия, значи и Бенчев е взел участие ", съобщи в предаването " Тази заран " по bTV Атанас Зафиров от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Той се опита да отклони бурята към Левицата, като поръча на водещата Мария Цънцарова малкия екран да пита не е ли правилно, че Бойко Борисов е гостувал на Бенчев още, до момента в който е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи, а Цветан Цветанов " е стоял извън ".

" Бенчев е почитан човек в Бургас, гостували са му всички министър председатели и президенти на България. ", добави Зафиров.

„ Това са неистини и интриги, в никакъв случай не са идвали при мен ”, сподели обаче самият Бенчев.

Вчера във фейсбук някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев написа, че Бенчев му бил споделил, че Борисов го посетил в дома му, когато бил основен секритар на Министерство на вътрешните работи, съпроводен от Цевтанов.

Българска социалистическа партия няма черна каса, получава добра дотация и не се нуждае от сходни форми на финансиране, съобщи и зам.-председателят на партия Кирил Добрев в коментар дали партията е получавала пари от Бенчо Бенчев. Всички мероприятия на Българска социалистическа партия се финансират публично от дотацията ни като парламентарна партия, добави Добрев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР